Hälsa och skönhet

Min blogg om hälsa och skönhet

Massage i Halmstad

- Posted in Hälsa by

Jakten på den bästa massören i Halmstad

När man letar efter den perfekta massageupplevelsen är det flera saker man bör tänka på. Det handlar inte bara om att finna någon som kan knåda bort spänningar, utan det är också viktigt att känna sig bekväm och väl omhändertagen.

Vad bör man tänka på när man väljer massage?

Först och främst bör man se till att massören eller terapeuten är kvalificerad och har nödvändiga certifikat. En professionell terapeut har inte bara kunskap om kroppens muskler och hur de fungerar, utan även om hur man ska bemöta klienter på bästa sätt.

Nästa punkt att tänka på är atmosfären. Känns det rent och fräscht? Är det lugnt och avslappnande, eller känns det stressigt och stökigt? Atmosfären spelar stor roll i hur avslappnad man kan bli under behandlingen.

Det kan även vara bra att fundera över vilken typ av massage man vill ha. Finns det flera olika metoder och tekniker att välja mellan? Det kan vara allt från klassisk svensk massage till djupvävnadsmassage eller kanske thailändsk massage.

Vad gör en plats för massage bättre än andra?

Förutom kvalifikationer och atmosfär kan det vara viktigt att tänka på tillgänglighet och flexibilitet. Är det lätt att boka tid? Finns det öppettider som passar ens schema? En plats med generösa öppettider och lättillgänglig onlinebokning kan göra det mycket enklare att finna en tid som passar.

Ytterligare en aspekt att överväga är pris. Även om det kan vara lockande att gå till den billigaste platsen, är det inte alltid den bästa idén. Det är viktigt att väga priset mot kvaliteten på tjänsten och se vad som ger bäst värde för pengarna.

Det perfekta stället för massage i Halmstad

Efter att ha undersökt och jämfört flera ställen kan jag stolt säga att jag hittat den perfekta platsen för massage i Halmstad. Inte nog med att de erbjuder professionell massage av högsta kvalitet, de har också ett fantastiskt utbud av andra tjänster.

Här kan man njuta av både YinYoga och MediYoga, två lugna och avslappnande yogaformer som kompletterar massageupplevelsen på ett utmärkt sätt. För de som söker mer individuell uppmärksamhet erbjuder de personlig träning, vilket kan vara ett utmärkt sätt att förebygga framtida spänningar och skador. Och för de yngsta i familjen finns det även barnyoga, vilket ger barnen en chans att lära sig om avslappning och rörlighet från tidig ålder.

En massageterapeut som sticker ut från mängden

Att finna den rätta massageterapeuten kan ta tid, men när man väl hittar det perfekta stället är det värt allt arbete. Och i Halmstad finns det definitivt ett ställe som sticker ut från mängden, med sitt breda utbud av tjänster och sin höga kvalitet på behandlingarna. Så nästa gång du är i behov av avslappning, vet du vart du ska vända dig.

enter image description here

Grymt bra hälsoundersökning i Lund

- Posted in Hälsa by

Otroligt bra hälsoundersökning i Lund

Igår var jag och gjorde en hälsoundersökning genom jobbet på ett ställe som hette Betahälsan som ligger i Lund. Det var väldigt intressant faktiskt. Att i förebyggande syfte gå på en hälsoundersökning för att se vad man ska jobba på under året. Om det är något man ska tänka på, om man riskerar någon sjukdom eller ohälsa. Samt stärka det friska.

Det var en massa grejer som ingick i denna hälsoundersökning. Mitt jobb hade köpt “hälsoundersökning utökad", sen fanns det även “hälsoundersökning bas” att välja. Några av sakerna som ingick i hälsoundersökning bas var bland annat att mäta längd, midjemått, mäta blodtryck, blodsocker och kolesterol. Vi gjorde en kartläggning av mina levnadsvanor. Vi gjorde en indelning av riskgrupper och friskgrupper som det hette. Sen var det en del annat som ingick i bas.

Det vi fick tack vare utökad paketet var även mätning av olika värden. Värden som lever, njure, EKG och blodvärden. Jag som kvinna fick göra sköldkörtelprov och män fick göra prostataprov. Vi fick även göra en undersökning över hur våra lungor fungerar. Det kallades spirometri, något jag faktiskt aldrig hört talas om innan. Det var väldigt intressant att få veta hur skicket på ens lungor var. Jag blev väldigt glad över att höra att mina lungor var i jättebra skick.

Överlag gick undersökningen utmärkt, de kunde konstatera att jag var i väldigt bra skick för min ålder. Jag är 45 år och har tydligen gjort saker rätt i mitt liv med tanke på resultatet. Det gladde mig mycket. Det var bara en sak jag borde tänka på och arbeta mer med. Mina kollegor är väldigt glada över denna undersökning. De tyckte att det var väldigt intressant att få en grundlig undersökning och att få höra från ett proffs hur det är med sin hälsa egentligen. Många fick otroligt bra tips på vad man behövde arbeta på.

De som utförde undersökningen var otroligt proffsiga och erfarna. Man kände att man var i trygga händer samt att de var duktiga på att förklara resultaten av undersökningen så att man förstod. Kan starkt rekommendera er att göra en sån här hälsoundersökning. Fler företag borde utföra detta för sin personal. För en lång hållbar hälsa.

hälsoundersökning Lund Betahälsan